Vorige concerten

maart 2022

Wanneer Concert
24 april 2022
16:00 - 17:15
Sint-Margaritakerk

BEvocaL o.l.v. Benoît Giaux en Jori Klomp

Het concert van BEvocaL vervangt het concert van Viermaliks.

Programma: BEvocaL brengt een ode aan Belgische koormuziek.

BEvocaL

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor, brengt een gevarieerd programma met werken uit verschillende muziekstijlen, met een accent op Belgische muziek uit alle hoeken van het land. Bekende, maar ook minder bekende koorcomponisten staan op het programma. Het koor onderscheidt zich door een origineel en onverwacht gebruik van de ruimte tijdens de concerten. BEvocaL garandeert dan ook een intense en intieme muzikale concertervaring waardoor de toeschouwers helemaal betoverd naar huis gaan!

BEvocaL, zag het levenslicht in 2017, toen de koororganisaties Koor&Stem, (Vlaamse Gemeenschap), A Coeur Joie (Franstalige Gemeenschap) en Födekam (Duitstalige Gemeenschap) besloten om hun krachten te bundelen. Hun wens was om jonge Belgische zangers van 18 tot 30 jaar kansen te geven om elkaar te ontmoeten en samen op een kwalitatief hoog niveau te zingen.

Koorleden

Sopranen: Esther Bustillo, Raquel Del Pino Herranz, Lara Denies, Sandrine d’Ursel, Sara Geeraerts, Alix Lafère, Samira Schür, Zoé Skotnicki, Aya Tanaka, Lucile Tanghe, Naomi Tapiola, Emmanuelle Thunissen, Liss Walisch

Alten: Fauve Bougard, Sofie Buysse, Alix Dupuis, Valentina Franzaroli, Eloïne Philippe, Leia Quinaux, Astrid Van Wilder, Aline Van Wassenhove

Tenoren: Quentin Byloos, Samuel Desguin, Ruben Goriely, Arthur Meunier, Matthis Perreaux, Francesco Spina

Bassen: Simon Brandt, Sacha Delehouzée, André Hubin, Sander Meersmans, Noé Pirson, Alexander Van Goethem, Juriaan Vanmechelen

VERVANGING

Dit concert is opgenomen in de KOORLINKcyclusTielen 2021-2022, ter vervanging van het concert van Viermaliks o.l.v. Tom Johnson. Viermaliks zal vermoedelijk in de programmatie voor 2022-2023 opgenomen worden.

We zagen BEvocaL reeds op de slotceremonie van de WCG2021. En ze traden ook al op in de Begijnhofkerk in Turnhout. Dat was telkens ontzettend goed en heel enthousiasmerend! Dus dat belooft en we kijken er naar uit!


Lees meer ...
24 april 2022
15:00 - 16:15
Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk, Genk

GEANNULEERD Amaranthe o.l.v. Johannes Dewilde

Dit concert is last-minute GEANNULEERD.

 


Lees meer ...

februari 2022

Wanneer Concert
20 maart 2022
16:00 - 17:15
Sint-Margaritakerk

Waelrant Camerata o.l.v. Marleen De Boo

Programmatitel: Amor, io fallo!

De Waelrant Camerata is de jongste telg in de familie van de Borgerhoutse Waelrantkoren. De beste zangers uit hun Jeugd- en Kamerkoor Waelrant verdiepen in deze groep hun koorkunde. Liefde, ik doe het, jij doet het, iedereen doet het. Want zonder liefde geen leven.


Lees meer ...
20 maart 2022
11:00 - 12:15
AMUZ

Duartes Vocal Ensemble

Programmatitel: ‘En ze zei: “Magnifikat!”’

Duartes zingt over Maria, voor U! Ze brengen voornamelijk liederen van hedendaagse componisten die met tradities, uit onder andere de renaissance, aan de slag zijn gegaan. Centraal in die werken staat de figuur van Maria en het thema verwachting. Want met de Annunciatie op 25 maart – negen maanden voor Kerstmis – kondigt Gabriël aan Maria aan dat ze in verwachting is. We kunnen dus alweer beginnen dromen van de komst van het kindje Jezus.


Lees meer ...
13 maart 2022
17:30 - 18:45
Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk, Genk

Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

Programmatitel: ‘Hear my Prayer – Fanny en Felix’

Koormuziek van Felix en Fanny Mendelssohn – Bartholdy

Het programma ‘Hear my Prayer – Fanny en Felix ’ is een heel passend en boeiend programma geworden met veel afwisseling rond de beide fascinerende artistieke persoonlijkheden van zus en broer Fanny en Felix, beide buitengewoon getalenteerde wonderkinderen, zeer eng met elkaar verbonden over en door de muziek.

 


Lees meer ...
06 maart 2022
11:00 - 12:15
AMUZ

Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer

Programmatitel: Josquin, The Undead (De Ondode)

Lamentaties, Deploraties en Dodendansen uit de Antwerpse 1545 Susato print

 

 


Lees meer ...

januari 2022

Wanneer Concert
06 februari 2022
11:00 - 12:15
AMUZ

Waelrant Camerata o.l.v. Marleen De Boo

Programmatitel: Amor, io fallo!

De Waelrant Camerata is de jongste telg in de familie van de Borgerhoutse Waelrantkoren. De beste zangers uit hun Jeugd- en Kamerkoor Waelrant verdiepen in deze groep hun koorkunde.

Liefde, ik doe het, jij doet het, iedereen doet het. Want zonder liefde geen leven.

De Camerata bezingt verschillende aspecten van menselijke liefde.


Lees meer ...

december 2021

Wanneer Concert
16 januari 2022
16:00 - 17:15
Sint-Margaritakerk

Donne Domenica o.l.v. Patrick Van Looy

Het concert van Donne Domenica gaat gewoon door op de voorziene uitvoeringsdatum. 

Programmatitel: ‘The hearth-fire burning’

De kern van het programma bestaat uit Engelse, romantische poëzie, in brand gestoken door enkele Vlaamse componisten als André Laporte, Gwendolyn Sommereyns en Martin Slootmaekers. Ook Ola Gjeilo, Edward Elgar en Zoltán Kodály passeren bij het vuur, dat eveneens brandt in vier Choral Hymns from the Rig Veda van Gustav Holst.

Harpist: Anne Zeuwts

Violisten: Annick en Edith Verboven


Lees meer ...

november 2021

Wanneer Concert
12 december 2021
11:00 - 12:15
AMUZ

Vocaal Ensemble Reflection o.l.v. Patrick Windmolders

Programmatitel: ‘Fear not, dear friend. But freely live your days.’

Het vocaal ensemble Reflection brengt een programma vol rust, vertrouwen, wijdsheid, eenvoud en schoonheid. We hebben het over sterren en de maan, slapeloosheid en dromen, over maskers, eeuwigheid en fluisteren… We klinken stil, soms heel stil, maar dan weer vol en groots.

Programma 

Componisten van dienst zijn Arthur Sullivan, Billy Joel, Patrick Windmolders, Jake Runestad, Michael Atherton, Raymond Schroyens, Franz Schubert, Sebastiaan Van Steenberge, Vic Nees en Eriks Esenvalds.


Lees meer ...

oktober 2021

Wanneer Concert
07 november 2021
11:00 - 12:15
AMUZ

Vlaams Radiokoor o.l.v. Bart Van Reyn – entartete musik

Verboden muzikale parels postuum erkend: een nederig eerbetoon vervat in een muzikale reis van het bruisende Berlijn doorheen de Holocaust tot bij de muziek die overleeft.


Lees meer ...

september 2021

Wanneer Concert
03 oktober 2021
11:00 - 12:15
AMUZ

Air4Six

Air4Six is een nieuw vocaal ensemble met sopranen Liesbeth Devos en Astrid Stockman, mezzosopraan Inez Carsauw, tenor Adriaan De Koster, bariton en dirigent Joris Derder en bas Charles Dekeyser.

Programma ‘Music & Flowers For Brexit’

 


Lees meer ...