Een ontroerend verhaal rond inclusie. Waelrant beKOORt & Onze Rijkdom. Duoconcert.

Een ontroerend verhaal rond inclusie. Waelrant beKOORt & Onze Rijkdom. Duoconcert.

04 februari 2024
11:00 - 12:15
koop tickets

AMUZ

Kaart wordt geladen...

Een ontroerend verhaal rond inclusie. Waelrant beKOORt & Onze Rijkdom. Duoconcert.

 

Vijfde concert koorcyclus 2023-2024 Antwerpen. O.l.v. Hans Van Cauwenberghe & Boje Moons. Begeleiding: Sander Meersmans & Jan Moonen. Met steun van Fameus (Fonds voor Talentontwikkeling) en Stad Antwerpen.

Eerste deel Waelrant beKOORt
Waelrant beKOORt verzorgt een programma van +/- 20 minuten rond thema’s die ook binnen Onze Rijkdom bespeeld worden: eenzaamheid, vreugde, liefde, verbondenheid, enz. Waelrant beKOORt opent het concert met dit programma.

J’ai vu le loup, Emily Crocker (°1949)
Ubi Caritas, Michael John Trotta (°1978)
The Rhythm of life, Cy Colemans (1929 – 2004)
Sanomi, Yves Barbieux (°1971), Arr. C. van Eyndhoven (°1959)
Sinner man, Roger Emerson (°1950)
Clap your hands and sing!, Mary Lynn Lightfoot (°1952)
Musica Gloria!, Mark Hayes (°1953)

Tweede deel ONZE RIJKDOM
Onze Rijkdom verzorgt voor het tweede deel een programma van +/- 20 minuten op basis van het gekende repertoire. Hans stelde het programma samen, in overleg met de zangers en de muzikanten.

Drinklied,
Goe gedaan,
De worstjes,
Mme chichi,
Dokter,
Mannenlied,
Egeltje, Arr. Hans Van Cauwenberghe (°1964)

Derde deel beide koren SAMEN op het podium

Hans selecteerde drie liederen uit het programma van Onze Rijkdom voor het derde een laatste deel van het concert. Waelrant beKOORt en Onze Rijkdom zullen hiervoor samen op het podium staan om hun gezamenlijke liefde voor muziek met het publiek te delen. Speciaal voor dit concert werden deze liederen meerstemmig herschreven.

Vertel het nu,
Onderstroom,
Thuisgevoel, Arr. Hans Van Cauwenberghe (°1964)

Waelrant beKOORt o.l.v. Boje Moons
Piano: Sander Meersmans
Waelrant beKOORt is een koor voor volwassenen van alle leeftijden, waar zangplezier centraal staat.
In 1989 richtte Geert Vanderoost, op vraag van papa’s en mama’s van leden van het Jeugdmuziekatelier Waelrant, een eigen koor op. Sinds december 2017 staat het koor onder leiding van Boje Moons. Het repertoire is zeer divers en voor iedereen die graag zingt op een rustige en aangename manier. Ze doen ook verschillende soorten optredens: kerstvieringen, aperitiefconcerten, enz. Boje Moons voelde de muzikale kriebels wanneer ze als achtjarige voor het eerst naar het Kinderkoor Waelrant ging. Het zingen vond ze zo leuk dat ze ook snel begon met zanglessen. In 2015 behaalde ze haar bachelordiploma als leerkracht Muzikale Opvoeding en Wiskunde. In 2020 studeerde ze met cum laude af voor klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze studeerde bij Anne Cambier en volgde koordirectie bij Luc Anthonis. Ze nam in 2009 en 2010 deel aan een aantal operaproducties van Muziektheater Transparant. Daarnaast zong Boje ook al vaak mee met grote producties van vzw Waelrantkoren o.l.v. Marleen De Boo. Ze zong ook al mee in een aantal producties van het Vlaams Radiokoor en het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe. Binnen de Waelrantkoren dirigeert Boje het Voorbereidend Kinderkoor en Waelrant beKOORt.

Onze Rijkdom o.l.v. Hans Van Cauwenberghe
Begeleiding: Jan Moonen
Vijftien mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede vormen het koor Onze Rijkdom. Ze brengen liederen met zelfgeschreven teksten geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend en herkenbaar, vaak met een flinke dosis humor.
Er wordt gezongen, gerapt en verteld over eenzaamheid en geluk, vriendschap, afscheid nemen, moeders die topkes van de worsten snijden, over jaren je kinderen of je moeder niet zien, over hoe we allemaal verschillen en toch op elkaar lijken… Het gaat over hoe mensen in armoede leven en in de wereld staan. Wat ze vertellen, raakt diep. Onze Rijkdom trad voor het eerst op in 2011 en toerde van Oostende tot in Amsterdam, in scholen, cultuurcentra, het Vlaams Parlement en het koor zong zelfs voor Koningin Mathilde. Onze Rijkdom blijft een breed publiek ontroeren en verbazen. In 2019 werd een tweede CD opgenomen. Een band van professionele muzikanten begeleidt het koor. Zanger en acteur Hans Van Cauwenberghe leidt alles in goede banen.

Dagtickets Antwerpen
Duoconcert Onze Rijkdom & Waelrant beKOORt: VVK 20 euro, Kassa 25 euro.