Compositiewedstrijd Vic Nees 2023

Compositiewedstrijd Vic Nees 2023
27 oktober 2023 Bianca Tomasetig

De tweede editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees

Deelnemers mochten tot 16 december 2022 composities insturen in 2 categorieën. In totaal werden 35 inzendingen anoniem aan de jury bezorgd: 16 in de categorie conservatorium, 19 vanuit het DKO (Deeltijds Kunst Onderwijs). De tweede editie van de compositiewedstrijd telde dus 10 deelnemers meer dan de eerste. Op vrijdag 17 februari 2023 kwam de jury voor de tweede editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees samen. Die bestond deze editie uit Geert Hendrix (dirigent), Alain De Ley (componist, Vlaams Radiokoor), Jan Van Damme (componist, afgevaardigde ComAV) en Maria Guinand (dirigente, Venezuela).

De winnaars

De jury koos een winnaar in beide categorieën. De Nederlandse José Retra behaalde de eerste prijs met Le Secret voor vrouwenkoor en piano. Mæñawídha van Maxime Godfrind eindigde als tweede. In de categorie DKO won Stijn Dierckx voor de tweede maal, met Lorem Ipsum en Marcel Ponseele’s eindigde met De Grens op een mooie tweede plaats. De winnende werken worden gepubliceerd op Koorklank en op het Engelstalige luik Choral Music from Flanders.

Uitvoering door Vlaams Radiokoor

Deze werken worden opgevoerd door het Vlaams Radiokoor in het programma ‘In Memoriam – Les Flandriens II – een ode aan Vic Nees’. Dit concert vindt plaats op zondag 5 november om 15.00 uur in Antwerpen, AMUZ. Lees er hier meer over: In Memoriam. Vlaams Radiokoor o.l.v. Béni Csillag & De 2de Adem o.l.v. Maarten Van Ingelgem & Eufonia o.l.v. Els Bode

Toekomstplannen

De Compositiewedstrijd Vic Nees is een realisatie van Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. De wedstrijd wordt vanaf 2023 tweejaarlijks georganiseerd. De volgende oproep tot deelname volgt in juni 2024 met bekendmaking van de winnaars in maart 2025.

Dagtickets concert 5 november

Klik hier.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*