Seizoen 2017-2018

Seizoen 2017-2018
29 augustus 2017 Valerie

Dit seizoen stellen wij onze concertreeks onder de noemer “KOORCONCERTEN die je niet wil missen”. Een stellig appel naar de luisteraars en sympathisanten van KOORLINK toe. Zoals altijd is het belangrijk een bijzondere insteek te vinden in de programmering om de concerten bijzonder te maken: “hoe kunnen we de beste amateurkoren uitnodigen naast professionele ensembles om ons doel te bereiken?”

Dit seizoen bieden wij liefst vijf nieuwkomers aan: Kamerkoor PANTARHEI o.l.v. An Meeusen, waar we met reden veel van verwachten, ARC SONORE o.l.v. Jan Vuye, CLARI CANTULI een altijd weer uitstekend kinderkoor, o.l.v. Ria Van Wing, Kamerkoor FURIANT o.l.v. Steve De Veirman en CON CUORE ook o.l.v. Jan Vuye. Zeer blij zijn we dat het CHOEUR DE CHAMBRE ISHANGO opnieuw onze affiche siert. Een koor uit Namen waaraan velen een uitstekende herinnering bewaren. Het VLAAMS RADIO KOOR blijft ons traditiegetrouw met een concert vereren. Dat zij een hommage brengen aan hun oud-dirigent brengt ons bij een tweede troef: namelijk het feit dat we in 2018 Vic Nees herdenken nu vijf jaar geleden overleden. Vic Nees heeft de aanzet gegeven om jaarlijks op te treden in onze concertcyclus met het Vlaams Radio Koor, toen VRT-koor.

Dus vijf nieuwe koren en Vic Nees in de schijnwerper: de twee pijlers van het nieuwe seizoen. Verder is er afwisseling omdat we kamerkoren presenteren, een kinderkoor, een mannenkoor en een professioneel koor.

Pantarhei bijt de spits af en brengt er meteen vuur in. “Fire songs” bevat nieuwe liederen die reflecteren op oude muziek met als uitschieters Six Fire Songs van Morten Lauridsen en Motet voor de Kardinaal van Daan Manneke. Respectievelijk in verband met Gesualdo, Monteverdi en Josquin Desprez. Goed om weten is dat An Meeuwen de workshop zal leiden op Paasmaandag in Gent. De deelnemers zullen in het namiddagconcert het prachtige werk Earthsong van Tichelli mee uitvoeren.

Uitkijken is het ook naar de creatie van Tombeau à cinq, Déploration sur la mort de Vic Nees. Een opgave voor Peter Dejans en Musa Horti .

Jan Vuye koos met Arc Sonore voor een volledig Vlaams romantisch programma: mooie muziek die niet ondergesneeuwd mag geraken omdat hij nog altijd koorliefhebbers kan ontroeren. Origineel is ook zijn programma rond delen van Ma mère l’Oye. Mythen, fabels en sprookjes waarmee Con Cuore het seizoen vol fantasie zal afsluiten.

U leest het: kwaliteit, variatie in de bezetting, vertrouwde en nieuwe koren, uitstekende en verrassende koormuziek zijn de ingrediënten van deze jaargang. Wij kijken uit naar een boeiend seizoen en u zal er zeker niets van willen missen…

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*