GEANNULEERD: Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

GEANNULEERD: Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

28 maart 2021
16:00 - 17:15


Sint-Machariuskerk

Kaart wordt geladen...

GEANNULEERD: Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

 

GEANNULEERD

Ter compensatie zal er een opname gemaakt worden door Ex Tempore, die zal worden aangeboden op 28 maart 2021. We houden U op de hoogte!

Programmatitel: ‘Felix en Fanny – Hör mein Bitten/Hear my prayer’

Koormuziek van Felix en Fanny Mendelssohn – Bartholdy

 

Ex Tempore

 

Ex Tempore, gesticht in 1989, is een professioneel instrumentaal-vocaal ensemble dat zich concentreert op een stilistisch heldere en muzikaal boeiende benadering van de vocale muziek van 1600 tot heden.

De concert- en opnameactiviteiten concentreren zich rond de uitvoering van minder bekende vocaal-instrumentale muziek uit de barokperiode, zoals vormgegeven in het Kantata-project (2001-2007). In een kwantitatief variabele bezetting (van solistische bezetting tot kamerkoor) beweegt Ex Tempore zich in de wereld van motet, cantate en oratorium.

 

In het spoor van de veelzijdige activiteiten van zijn dirigent Florian Heyerick vertegenwoordigt het ensemble Ex Tempore een vaste waarde binnen de wereld van de vocale barokmuziek.

 

Florian Heyerick

 

Florian Heyerick is de stichter en sinds 1989 artistieke leider van het Vocaal Ensemble Ex Tempore. Hij was ook regelmatig gastdirigent bij o.a. het Collegium Instrumentale Brugense, het barokorkest Les Agremens, het Vlaams Radiokoor, Musica Antiqua Köln, de Komische Oper te Berlijn, de Nederlandse Bachvereniging, enz. Tevens is hij sinds 1998 een vaste gast bij het Nederlands Balletorkest te Amsterdam, tegenwoordig de Holland Symfonia. Ook als solist op blokfluit en clavecimbel treedt hij veelvuldig op.