ONLINE VIDEO Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

ONLINE VIDEO Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

23 maart 2022
00:00 - 01:15
koop tickets

Kaart niet beschikbaar

ONLINE VIDEO Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick

 

Je kiest zelf wanneer je hiernaar kijkt. Je hebt enkel een internetverbinding, een computer, een scherm en een goede geluidsinstallatie nodig. Ideaal voor de koude winterdagen.

 

Video ‘Hear my Prayer – Fanny en Felix’.

Geluid: Mark Durivet.

Regie: Florian Heyerick.

Beeld & Montage: Willem & Thijs.

Opnamelocatie: Cultuurhuis Merelbeke, Driekoningenplein 15 te 9820 Merelbeke.

Programmatitel: ‘Hear my Prayer – Fanny en Felix – video

Koormuziek van Fanny en Felix Mendelssohn – Bartholdy.

Het programma ‘Hear my Prayer – Fanny en Felix ’ is een heel passend en boeiend programma geworden met veel afwisseling rond de beide fascinerende artistieke persoonlijkheden van zus en broer Fanny en Felix, beide buitengewoon getalenteerde wonderkinderen, zeer eng met elkaar verbonden over en door de muziek.

Ex Tempore

Ex Tempore, gesticht in 1989, is een professioneel instrumentaal-vocaal ensemble dat zich concentreert op een stilistisch heldere en muzikaal boeiende benadering van de vocale muziek van 1600 tot heden.

De concert- en opnameactiviteiten concentreren zich rond de uitvoering van minder bekende vocaal-instrumentale muziek uit de barokperiode, zoals vormgegeven in het Kantata-project (2001-2007). In een kwantitatief variabele bezetting (van solistische bezetting tot kamerkoor) beweegt Ex Tempore zich in de wereld van motet, cantate en oratorium.

In het spoor van de veelzijdige activiteiten van zijn dirigent Florian Heyerick vertegenwoordigt het ensemble Ex Tempore een vaste waarde binnen de wereld van de vocale barokmuziek.

Florian Heyerick

Florian Heyerick is de stichter en sinds 1989 artistieke leider van het Vocaal Ensemble Ex Tempore. Hij was ook regelmatig gastdirigent bij o.a. het Collegium Instrumentale Brugense, het barokorkest Les Agremens, het Vlaams Radiokoor, Musica Antiqua Köln, de Komische Oper te Berlijn, de Nederlandse Bachvereniging, enz. Tevens is hij sinds 1998 een vaste gast bij het Nederlands Balletorkest te Amsterdam, tegenwoordig de Holland Symfonia. Ook als solist op blokfluit en clavecimbel treedt hij veelvuldig op.