Concert Cantando o.l.v. Luc Anthonis

Concert Cantando o.l.v. Luc Anthonis

11 november 2018
15:00 - 17:00


Sint-Margaritakerk

Kaart wordt geladen...

Concert Cantando o.l.v. Luc Anthonis

 

Naar een idee van en samen met Hans De Weirdt werkt Cantando aan een oratorium met liederen en teksten uit de dichtbundel “Bezette Stad” van Paul Van Ostaijen.

Hans De Weirdt was na een opleiding aan het Kon. Conservatorium van Antwerpen aanvankelijk als acteur actief (o.a. in “Wij, Heren van Zichem”) Daarna was hij gedurende 50 jaar een veel gevraagd regisseur binnen de Antwerpse regio voor tal van producties in diverse genres, zowel op grote podia (o.a. “Zwart en Wit”, “Elcerlyc”, “De Parochie van Miserie”, “One flew over the cuckoo’s”, …) als in het experimenteel kamertoneel (als dramaturg van het “Spilteater”), ook met eigen creaties (o.a. “Dromen in Woorden” met Nel Rosiers). Hij publiceerde over de dichtbundel een leidraad voor leerkrachten SO (Bezeten Stappen door Bezette Stad).

Voortbouwend op een zelf ontworpen scenario worden bewerkingen uitgeschreven voor koor, soms begeleid door piano, cello en percussie. Sommige teksten uit de dichtbundel zullen door het koor gereciteerd worden.

Om deze herdenking “100 jaar na het einde van W.O.-1” ook visueel in de verf te zetten, werken we aan een presentatie die tijdens de voorstelling boven het koor op doek geprojecteerd wordt. Zo kunnen bepaalde beelden de muziek ondersteunen en kan de “ritmiese typografie” van de dichtbundel de gereciteerde teksten nog meer tot hun recht laten komen.

Cantando o.l.v. Luc Anthonis

11 nov 2018 om 16u

Sint-Margaritakerk

Tielendorp 32

2460 Tielen