Concert: Leeuwenhart o.l.v. Tijs Krammer

12 oktober 2008
10:00


Onze-Lieve-Vrouwekapel van het Elzenveld

Kaart wordt geladen...

Concert: Leeuwenhart o.l.v. Tijs Krammer

 

Het is een programma dat een selectie weergeeft van het avondvullende
theaterprogramma “In Zee” van Leeuwenhart

1. In zee – Jeroen Zijlstra
2. Een nieuwe dag – origineel “Brand new day” van L. Vandross, vert. Martine
Bijl
3. Zeilboot – origineel “Falling love with you” van R. Rodgers, vert.
Brigitte Kaandorp
4. Van de kaart – Jamie Cullum, vert. T. Hessels
5. Durgerdam  – Jeroen Zijlstra
6. Hoe diep is de zee – orgineel “How deep is the sea” van Irving Berlin,
vert. R. Mesland
7. Lekker lelijk – Jeroen Zijlstra
8. Nog voor de aanslag – muziek Doe Maar; Ernst Jansz
9. Breek – Jeroen Zijlstra
10. Drieluik – muziek Lais, Clouseau, J.S.Bach
11. Liefs uit Londen – muziek Blof; Bas Kennis, tekst Peter Slager
12. De pijn is weg – Theo Nijland
13. Het komt goed – Jeroen Zijlstra
14. De wereld is van iedereen – De Dijk & the Scene
15. Ga niet weg – Jeroen Zijlstra

De arrangementen zijn van Tijs Krammer. Behalve;
Liefs uit London – arr. T. Marques
Een nieuwe dag – arr. Johan Rooze
De wereld is van iedereen – arr. F. Dekker

CV Koor Leeuwenhart

Leeuwenhart, Koor van het jaar 2008, zingt uitsluitend Nederlandstalig: pop, cabaret, jazz en musical. Het kiest voor Nederlands omdat dat de taal is waarin de zangers spreken, denken en waarin ze hun gevoelens uiten.

Leeuwenhart staat onder leiding van dirigent/arrangeur Tijs Krammer. Hij weet als geen ander een close harmony groep te vormen tot een onwaarschijnlijk heldere en eenduidige koorklank, die adembenemend kan verstillen, maar ook intens kan vlammen!

Leeuwenhart treedt voor u op met een selectie uit het programma In zee, de theatershow die ze maakten in muzikale samenwerking met componist Jeroen Zijlstra. Naast nummers van deze rasmuzikant/visser zullen ook nummers te horen zijn van artiesten als Bløf, Doe Maar en Theo Nijland en in het Nederlands vertaalde songs van onder andere Nina Simone en Gerorge Gershwin.

Meer informatie over Leeuwenhart is te vinden op de website:www.koorleeuwenhart.nl

 

CV Tijs krammer

Tijs Krammer studeerde lichte muziek zang bij Edwin Rutten aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij koordirectie en deze studie sloot hij af bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde hij privé-lessen vocal jazz bij Phil Mattson in de VS en arrangeren bijMichele Weir in de VS en bij Bob Zimmerman.

Tijs maakte van 2000 tot 2004 deel uit van de a capella popgroep Montezuma’s Revenge. Hij is nu dirigent van Leeuwenhart, (winnaar van het Nederlands Koorfestival 2008), en muzikaal leider van Vocalicious (winnaar van het BALK-festival Vocal Light Top in 2007). Hij is regelmatig gastdirigent bij The Gents. In het voorjaar van 2008 is hij interim-dirigent bij Dekoor (winnaar van Korenslag).

Tijs is hoofddocent van de studie ‘Koorleider Lichte Muziek’ aan hetConservatorium Alkmaar. Daarnaast is hij docent van de opleiding Dirigent Licht Vocaal, die eens in de twee jaar wordt georganiseerd door Balk i.s.m. Kunstfactor.Hij is een van de vaste dirigenten van de zomercursus Vocal Pop & Jazz Days.

Tijs arrangeert voor diverse vocal groups, waaronder FemmageIntermezzo,The Gents en Be Sharp!. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij De Haske, bijMolenaar en gedeeltelijk in eigen beheer. Wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op zijn website: www.krammer.nl