Concert: Vrouwenkoor Donne Domenica o.l.v. Christiane De Maeyer

14 maart 2010
15:00


Sint-Margaritakerk

Kaart wordt geladen...

Concert: Vrouwenkoor Donne Domenica o.l.v. Christiane De Maeyer

 

Donne Domenica 

Donne Domenica werd opgericht in 1993 door Chris De Maeyer. Omdat er op zondag gerepeteerd wordt, was meteen de naam van het koor gekozen : vrouwen op zondag, Donne Domenica.

Alle 20 leden van het koor hebben een zangopleiding achter de rug. Het repertoire is vooral toegespitst op de Romantiek en het hedendaagse repertoire. Meestal zingt het koor a capella, maar regelmatig werkt het ook samen met instrumentalisten.

Donne Domenica nam verscheidene malen met succes deel aan nationale en internationale koor-wedstrijden. Zo viel het koor in 1999 en 2003 in de prijzen op het Internationaal Koorfestival van Neuchâtel.

 

Christiane De Maeyer studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en Brussel en behaalde een eerste prijs solozang bij Erna Spoorenberg. Ze volgde een meestercursus interpretatie van de Franse Vocale Muziek aan het Mozarteum te Salzburg bij Jeanine Michaeu. In het Conservatrium van Rotterdam behaalde zij het diploma koordirectie bij Barend Schuurman en orkestdirectie bij Arie van Beek.
Christiane De Maeyer was lerares aan de muziekacademie van Geel waar zij het meisjeskoor “Anna Magdalena Bachkoor” oprichtte. Later kwamen onder haar impuls, de oprichting van het gemengd koor “Geels Vocaal Ensemble” en het vrouwenkoor “Donne Domenica”. Beide laatste koren staan nog steeds onder haar leiding.
Ze schreef enkele koorwerken waaronder een “Missa Brevis” voor gelijke stemmen die door Donne Domenica in het kader van het Festival van Vlaanderen tijdens een radioeucharistieviering werd uitgezonden.

Programma

Vier Gesänge / Johannes Brahms (1833-1897)  (met hoorns en harp)
Es tönt ein voller Harfenklang
Lied von Shakespeare
Der Gärtner
Gesang aus Fingal

Mondbilder (a capella) van Rolf Rudin ( 1961) :
Abendglocken
Nachtigallen
Tanz
Winterschlaf
Himmelauf

Es ist ein Gesang in meinen Sommer gefallen / Heinrich Poos (1928) (met hoorns en harp)
Da stund ich auf
Dic, Christi veritas

Verschneiter Weg
Dic, Christi veritas

Brot und Wein

 

DONNE_DOMENICA_14_mrt_2010-0910