UITGESTELD: Concert Sterling o.l.v. Ada Bakelants

UITGESTELD: Concert Sterling o.l.v. Ada Bakelants

19 september 2021
11:00 - 12:15


AMUZ

Kaart wordt geladen...

UITGESTELD: Concert Sterling o.l.v. Ada Bakelants

 

Dit concert door de drie Sterlingkoren wordt opnieuw opgenomen in de programmacyclus van 2021-2022.

We vermelden als fictieve datum 19/09/2021. Zodra we de exacte uitvoeringsdatum kennen, zal dit worden aangepast en bekend gemaakt.

Programma ‘It’s all Nature’

Met een gevarieerd repertoire zetten de kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren (tot 26 jaar) van Sterling het thema natuur, en zo men wil het actuele thema klimaat, centraal. ‘It’s All Nature’ verwijst evengoed naar onze natuur om te zingen. Elke van de drie koorgroepen brengt een eigen programma. De drie programma’s samen vormen één muzikaal doorlopend geheel.

De samenstelling van de drie koorgroepen wisselt jaarlijks vanwege doorstroming van heel wat kinderen naar een volgende koorgroep. Het programma wordt hier ook weldra meegedeeld.

Ada Bakelants

Ada Bakelants (°1975) ging naar de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut Leuven. Daar studeerde ze piano, zang en blokfluit. Aan het Antwerps conservatorium behaalde ze het Masterdiploma Muziek als pianiste. Tevens volgde Ada internationale masterclasses bij o.m. Patricia Montero & Jan Michiels en verleende zij haar medewerking aan diverse optredens en muziekproducties in Vlaanderen.

De voorbije jaren spitste Ada zich meer professioneel toe op zingen met kinderen via diverse opleidingen in Vlaanderen en Nederland. Daarnaast behaalde zij als één van de eerste in Vlaanderen het postgraduaat kinder- en jeugdkoordirectie aan het Antwerps conservatorium.

In 2010 richtte Ada Kinderkoor Sterling op. Kort daarna volgde Kleuterkoor Sterling. Met het kinderkoor behaalde Ada meteen eerste prijzen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, het Korenfestival Vlaanderen en uitmuntende afdeling op het Provinciaal Koortornooi. Met het kinderkoor werkt zij regelmatig samen met Koor & Stem Vlaanderen. Wegens het succes van Kinderkoor Sterling startte zij in 2016 met het Jongerenkoor Sterling. Daarnaast dirigeert Ada ook het tienerkoor van de Musiceerdagen van Jeugd en Muziek, Provincie Antwerpen.

In 2005 was Ada in het Antwerpse Sportpaleis dirigente van 200 zingende kinderen tijdens Nekka Nacht met Herman Van Veen. Sinds dat jaar is Ada ook dirigente van het bruisende Koor Floriaan (Antwerpen, Merksem) voor volwassen liefhebbers.

Naast haar kooractiviteiten geeft Ada regelmatig les als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs.

Als pianiste heeft Ada tevens thuis haar privé pianopraktijk ‘Sterling’ voor jonge pianisten.

Dit alles combineert Ada met een gezin van vijf kinderen.