Concert Polyfoon o.l.v. Lieven Deroo

Concert Polyfoon o.l.v. Lieven Deroo

15 maart 2020
16:00 - 18:00 €8.00 - €15.00

Brabantdamkerk

Kaart wordt geladen...

Concert Polyfoon o.l.v. Lieven DerooProgramma ‘Agnus Dei’ (muziek voor de Goede Week)

Polyfoon

Wij zijn een projectmatig ensemble van geschoolde zangers, gefascineerd door polyfonie van alle tijden. Onze concerten zijn telkens een verrassende combinatie van oude en moderne polyfone composities. We zijn er trots op dat verschillende hedendaagse componisten voor ons hebben geschreven. Onze oprichting dateert van 1999, toen Johan Geerts en zanger-dirigent Lieven Deroo de handen in elkaar sloegen, en 36 zangers/zangeressen samenbrachten. Sindsdien hebben wij 6 CD’s opgenomen en vele beklijvende projecten gezongen, telkens opgebouwd rond één thema. Onze thuisbasis is Temse, en daarnaast zijn wij een vaste gast in de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen.

Lieven Deroo

Lieven Deroo is afkomstig uit Aalst, en begon zijn zangcarrière daar als koorknaap in de Schola Cantorum Cantate Domino. Toen hij een licentiaatsdiploma in de economie op zak had, ging hij dwarsfluit studeren aan het Brusselse Conservatorium. Zanglessen kreeg hij eerst van Rita Piron. Daarna ging hij zich vervolmaken bij de befaamde bas Guus Hoekman in Nederland en bij pedagoge Lucie Frateur.

Als professioneel zanger kon hij aan de slag bij het koor van de Nationale Opera en sinds 1985 maakt hij deel uit van het BRTN-koor, het huidige Vlaams Radio Koor, waarmee hij jaarlijks een vijftigtal concerten verzorgt.

Als solist zong hij in meer dan 250 concerten in binnen- en buitenland, ook voor radio, televisie en het Festival van Vlaanderen. Zijn repertoire omvat werken uit de Renaissance tot nu. Hij heeft zich gespecialiseerd in missen, cantates, passies en oratoria uit de barokke en klassieke periode.

Hij maakte als freelancer deel uit van het Nederlands Kamerkoor, La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Aeterna, Collegium Vocale Gent, Akademia (F) en Psallentes.

Sinds 1983 doet ook het vermaarde Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel geregeld een beroep op hem. Met hen zingt hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, en hij werkte mee aan 17 van hun CD-opnames. Vaak zingt hij producties met Currende en de Cappella Pratensis (NL). Bij dat laatste gezelschap zingt hij oude polyfone meesters vanuit de originele handschriftnotatie.

Als dirigent leidde hij gedurende enkele jaren het Waas Gemengd Koor uit Lokeren en het Middelburgs Kamerkoor (NL).  Hij leidde het Vlaams Radio Koor voor een concert met de Petite Messe Solennelle van Rossini te Breda (NL) en samen met Johan Geerts stond hij aan de wieg van Polyfoon. Tot op vandaag is Lieven de vaste dirigent.

Reserveer uw tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket
Standaard ticket prijs
€15.00
Jonger dan 25 j.
Jonger dan 25 j.
€8.00