Kamerkoor Koriolis o.l.v. Joris Derder

Kamerkoor Koriolis o.l.v. Joris Derder

27 juni 2021
16:00 - 17:15


Sint-Machariuskerk

Kaart wordt geladen...

Kamerkoor Koriolis o.l.v. Joris Derder

 

Programmatitel: ‘Elementa’

Met Solist op Fagot

Hoewel onze innerlijke menselijke gevoelswereld, en de externe natuurlijke wereld, van elkaar gescheiden worden door ons lichaam, voelen we toch een wederzijdse reflectie van beide werelden op elkaar. In de poëzie en muziek komt dat des te meer tot uiting. Dichters en componisten gebruiken graag de natuurlijke elementen en hun meest intense fenomenen als metaforen voor de meest intense belevingen van de menselijke ziel. Kamerkoor Koriolis wijdt haar concertprogramma dan ook aan de menselijke en natuurlijke ELEMENTA: water, vuur, aarde, lucht; (weder)geboorte, liefde, hoop en dood.

The Sounding Sea– Eric William Barnum

Fire Songs– Morten Lauridsen

Northern Lights– Ola Gjeilo

There will come soft rains– Brian Holmes

Dying Child– Joris Derder

Agnus Dei– Egil Hovland

Miserere– Pärt Uusberg

Kamerkoor Koriolis

Koriolis is een jong en Gents kamerkoor, dat werd opgericht in 2010. We willen een beetje onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen in roterende systemen verrassend afwijken, en dat translateren wij graag naar de koorwereld.

Joris Derder

Joris Derder volgde eerst koordirectie bij Jan Vuye aan de Stedelijke Muziekacademie te Waregem, waar hij in juni 2004 afstudeerde met de grootste onderscheiding. Daarna volgde Joris verschillende Masterclasses, waaronder Kurt Thomas Cursus Koor- en Orkestdirectie te Utrecht, waar hij onder meer werkte met de dirigenten Daan Admiraal, Jos Van Veldhoven en Daniel Reuss. Hij dirigeerde tal van koren in binnen- en buitenland en had de eer het Wiener Kammerchor te dirigeren. Sinds 2000 is hij artistiek leider van het Gents Universitair Koor waar hij tal van concerten dirigeerde en successen boekte in binnen- en buitenland (Hongarije, Groot-Brittannië, Denemarken, Polen, Spanje, Italië, Oostenrijk, New York (VS)). In juli 2015 behaalde Joris met het Guk goud en zilver op het International Youth Music Festival in Bratislava. In augustus 2010 kreeg een nieuw ambitieus kamerkoor vorm onder de naam Koriolis, waar Joris de artistieke leiding op zich neemt.