Concert Incantatio o.l.v. Jos Venken

Concert Incantatio o.l.v. Jos Venken

09 februari 2020
15:00 - 17:00 €8.00 - €15.00

O.L.V. van Fatimakerk, Bret-Gelieren

Kaart wordt geladen...

Concert Incantatio o.l.v. Jos VenkenProgrammatitel: ‘O Schöne Nacht’

Brahms – Mendelssohn

Liefde en weemoed

Geloof en vertrouwen in de Duitse romantiek 

Incantatio brengt een romantisch programma, geestelijk en profaan, a capella en met begeleiding van piano met werken van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn. De liederen van Johannes Brahms zingen over weemoed, verloren liefde en verloren jeugd, over de zomer die verandert in herfst en over de sterfelijkheid van de mens. Felix Mendelssohn verheerlijkt de Heer en belijdt zijn geloof vol godsvertrouwen.

Beiden hanteren zij meesterlijk de muzikaal romantische stijl van gevoelige chromatiek en expressieve uitersten. “Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt” voeren zij de luisteraar mee naar de diepste roerselen van de menselijke ziel.

Incantatio

Incantatio is een kamerkoor uit Genk, opgericht in 1994 onder impuls van Jos Venken, dirigent en blijvende bezieler. Het kamerkoor bestaat uit een vijfentwintigtal enthousiaste zangers die steeds opnieuw interessante koorliteratuur willen (her)ontdekken. Het interessegebied bestrijkt vrijwel alle stijlperiodes, gaande van renaissance tot hedendaagse composities.

 

Reserveer uw tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket
Standaard ticket prijs
€15.00
Jonger dan 25 j.
Jonger dan 25 j.
€8.00