Concert Incantatio o.l.v. Jos Venken

Concert Incantatio o.l.v. Jos Venken

09 februari 2020
14:00 - 16:00


Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk, Genk

Kaart niet beschikbaar

Concert Incantatio o.l.v. Jos Venken

 

Programma ‘O Schöne Nacht’

Brahms – Mendelssohn

Liefde en weemoed

Geloof en vertrouwen in de Duitse romantiek

Incantatio brengt een romantisch programma, geestelijk en profaan, a capella en met begeleiding van piano met werken van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn. De liederen van Johannes Brahms zingen over weemoed, verloren liefde en verloren jeugd, over de zomer die verandert in herfst en over de sterfelijkheid van de mens. Felix Mendelssohn verheerlijkt de Heer en belijdt zijn geloof vol godsvertrouwen.

Beiden hanteren zij meesterlijk de muzikaal romantische stijl van gevoelige chromatiek en expressieve uitersten. “Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt” voeren zij de luisteraar mee naar de diepste roerselen van de menselijke ziel.

Incantatio

Incantatio is een kamerkoor uit Genk, opgericht in 1994 onder impuls van Jos Venken, dirigent en blijvende bezieler. Het kamerkoor bestaat uit een vijfentwintigtal enthousiaste zangers die steeds opnieuw interessante koorliteratuur willen (her)ontdekken. Het interessegebied bestrijkt vrijwel alle stijlperiodes, gaande van renaissance tot hedendaagse composities.

Jos Venken: dirigent

Koenraad Sterckx: piano

Anja Van Engeland: sopraan

Adres voor GPS

Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk Bret-Gelieren

Weg naar As 190

3600 Genk